De onverwachte uitsluiting

Mijn naam is Raf. Op mijn 47ste, na een “rijkgevulde” carrière als operations manager in een multinational, besloot ik de sprong te wagen en een eigen onderneming te starten.

Ik heb altijd een gezonde levensstijl gehad en geniet van sporten. Helaas merkte ik, toen ik probeerde een inkomstenverzekering af te sluiten, dat mijn genetische geschiedenis me een beetje begon in te halen.

Ik word behandeld voor hoge bloeddruk en cholesterol, ondanks mijn sportieve aard. Bovendien heb ik slaapapneu, waarvoor ik ook behandeld word en waarvan de negatieve effecten nu onder controle zijn. Tijdens het invullen van de medische vragenlijst voor de verzekering vermoedde ik al wel dat de premie waarschijnlijk hoger zou uitvallen dan voor iemand zonder deze aandoeningen maar ik heb het antwoord van de verzekeraar wel tweemaal moeten lezen!

Mijn verbazing was groot toen ik las dat de verhoging zomaar eventjes 75% ging zijn, maar dat er bovendien ook nog uitsluitingen zijn. In het bijzonder werd alle dekking geweigerd voor ziekten die verband zouden kunnen houden met mijn slaapapneu. Het verband tussen slaapapneu en hart- en vaatziekten is algemeen bekend, en de verzekeringsmaatschappij maakte slim gebruik van deze kennis om zichzelf in te dekken.

Het was me onmiddellijk duidelijk dat ik een betere oplossing nodig had om mezelf en mijn toekomst te beschermen! 

Gelukkig ontdekte ik de oplossing die perfect paste bij mijn situatie: KOFonds. Dit initiatief, opgericht door ondernemers voor ondernemers, bood me niet alleen financiële gemoedsrust, maar ook een gevoel van verbondenheid met andere zelfstandige professionals.

Wat me meteen aansprak aan KOFonds was het systeem van ‘schenkingen’.  Het is namelijk zo dat in tegenstelling tot een gewone verzekering er eigenlijk geen geld betaald wordt aan de maatschappij.  Je zet gewoon geld voor jezelf opzij.

Als er iemand in jouw groepje ondernemers ziek wordt, dan pas wordt er maandelijks een klein bedrag afgeboekt om die persoon te steunen.  Dat gebeurt dan in de vorm van kleine schenkingen die dus ook nog eens belastingvrij zijn.

Een ander groot voordeel van KOFonds is het ontbreken van wachttijden.  Je kan je wel voorstellen dat dat met mijn aandoeningen niet zo evident is bij reguliere verzekeringsmaatschappijen.  

Wat KOFonds echt onderscheidt, is het sociale karakter ervan. Als ondernemer begreep ik dat we allemaal tegen uitdagingen kunnen aanlopen, zowel professioneel als persoonlijk. Bij KOFonds ondersteunen we elkaar in tijden van nood. Dit gaf me een geruststellend gevoel, wetende dat ik niet alleen stond als het op financiële bescherming aankwam. Het voelt eigenlijk als een soort “collega’s”. Bovendien komen we soms ook samen om iets te gaan drinken of eten. Ook interessant natuurlijk! 😊

Ik vind het echt een fantastisch initiatief en kan het alleen maar aanraden!