De prijs van risico’s

Ik ben Peter, een grafisch ontwerper uit Berchem, en dit is mijn verhaal. Twee jaar geleden opende ik mijn eigen bureau. Het was een droom die na 25 jaar loondienst eindelijk uitkwam…

Maar toch hield iets mij nog bezig: “Wat als ik ziek zou worden?” Als starter had ik nog niet echt veel reserves. Mijn vrouw Melissa en ik spraken er eigenlijk niet echt over, maar toch speelde die bezorgdheid…

Het hield mij steeds meer bezig… Tijdens een slapeloze nacht besloot ik om ’s mijn papieren na te zien… “Ik was toch goed verzekerd?” Ik bladerde door de polis en stuitte op een schokkende ontdekking: ik was niet zo goed gedekt als ik dacht. Mijn hart stopte bijna. De volgende ochtend zag Melissa het meteen aan mijn verbleekt gezicht… en toen ik haar vertelde hoe de vork aan de steel zat, zag ik haar hart in haar keel kloppen. De verzekering die ik had, was afgesloten in de rush van de start, en nu bleek het een tijdbom te zijn. Ik vroeg mijn makelaar, een goede vriend nog van toen ik studeerde, om nieuwe offerte. Maar de maatschappij kwam met een astronomisch bedrag!!! Ik was net 47 geworden, en mijn kleine kwaaltjes maakten het nog erger. Want ik heb een wat hoge bloeddruk ben iets zwaarder dan zou mogen…

We voelden ons écht verraden! Dit bracht onze droom aan het wankelen. Want financiële zekerheid is voor ons allemaal toch belangrijk?

En toen vertelde een bevriende concullega mij over het KOFonds. Ik onderzocht het en heb mij direct aangesloten! Gewoon voor de zekerheid!   Geen onverwachte verrassingen, geen onbereikbare premies. Gewoon een vast maandelijks bedrag. Ik besprak het met Melissa, en we voelden beiden een last van onze schouders vallen. Samen met een lichtere reguliere verzekering en de bijdrage van de mutualiteit, vonden we eindelijk onze gemoedsrust.

Nu voelen we ons sterker dan ooit! Het KOFonds heeft niet alleen onze financiële zorgen verlicht, maar ook de zekerheid teruggebracht in mijn besluit om mijn droom te volgen!

Weet je, dit lijkt misschien een zoveelste verhaal, maar voor ons betekent het een zekerheid die ons leven heeft veranderd. Ik deel dit  graag in de hoop dat het anderen kan helpen die zich in dezelfde situatie bevinden.